Tel Aviv’de Siyasi Ayrılıklar Artıyor; Bennett’in Kabinesi Teslim Olmayacak

Tel Aviv’de Siyasi Ayrılıklar Artıyor; Bennett’in Kabinesi Teslim Olmayacak

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Tel Aviv’de devam eden siyasi anlaşmazlıklara ve mevcut kabineye muhalefete yanıt olarak yas çağrısında bulundu ve hükümete erken veda etti ve devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

Lapid bir Facebook mesajında ​​şunları yazdı: “Bazı kişiler tarafından günde beş kez toplantılara katılmaya davet edildik; Şimdi aynı insanlar bize zamanımızın dolduğunu söylüyorlar. Hayır, daha bitmedi ve biz buradayız.”

Bu arada İsrail Dışişleri Bakanı, Knesset’in (İsrail parlamentosu) Arap temsilcisi ve başkan yardımcısı Gida Rinawi Zaabi”nin, Naftali Bennett’in koalisyon hükümetinde yer alan sol parti “Mertes”ten ayrılmasını engellemeye çalışıyor.

Lapid, “Bu hükümet İsrail ve İsrail halkı için daha iyi. Devletten vazgeçmek ya da vazgeçmek gibi bir niyetimiz yok. Ayrıca hükümeti Benjamin Netanyahu’ya (muhalefet lideri) ve Benghifir’e (sağ kanadın temsilcisi) vermek istemiyoruz, ülkeyi yok etme fırsatına sahip olacaklar.”dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 + three =