Direniş Cephesinden Tel Aviv’e Uyarı

Direniş Cephesinden Tel Aviv’e Uyarı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; El-Mayadin, Filistin direnişinin Siyonist düşmana bir mesaj gönderdiğini ve ilan edilen tarihte bayrak yürüyüşünün yapılmasına izin vermeyeceği konusunda uyardığını bildirdi.

Habere göre direniş, Siyonist düşmanın “Seyfu’l-Kudüs” savaşının çizdiği kırmızı çizgileri geçmesine izin vermeyeceğini açıkladı.

İç Güvenlik Bakanı Omar Barlio ve Polis Genel Müfettişi Yakov Shabtai, geçici Siyonist rejim tarafından Kudüs’te gerilimi tırmandırmayı amaçlayan bir hareketle, bu ayın sonlarında yerleşimcilerin ev sahipliğinde bir “bayrak yürüyüşü” düzenlemeyi kabul etti.

Her yıl İbrani takvimine göre 28 Mayıs’a denk gelen Kudüs Günü arifesinde Siyonist rejim, Bab al-Amoud ve Kudüs’ün eski mahallelerinden geçerek Mescid-i Aksa’nın avlularına ulaşan büyük bir yürüyüş düzenleyerek Filistinlilerin Kudüs’ten kovulması çağrısında bulunuyor.

Yom el-Nakba’da sahte Siyonist rejimin varlığının ilan edilmesinden sonra (14 Mayıs 1948), Kudüs’ün batısı bu rejim tarafından, doğusu ise Ürdün tarafından işgal edildi. Araplar ile Siyonist rejim arasındaki Altı Gün Savaşı’nın ve Haziran 1967’deki zaferinin ardından, doğu kısmı, Tel Aviv’in “Kudüs Günü” olarak kutlanılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 − 3 =