El Cezire Muhabirinin Öldürülmesinde ABD’nin Rolü

El Cezire Muhabirinin Öldürülmesinde ABD’nin Rolü

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; El Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile cinayetinde Siyonist rejimin suçunun ardından, ABD’den Siyonist rejime koşulsuz desteğini yeniden gözden geçirmesi ve onun şartlarını koşullandırması yönünde talepler geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Ebu Akela’nın cenazesine düzenlediği saldırının haberlerini “endişe verici” olarak nitelendirdi ve ölümüyle ilgili soruşturma açılması çağrısında bulundu. ABD Başkanı Joe Biden, cinayeti kınamak yerine gazeteciler tarafından sorgulandığında ayrıntılardan haberdar olmadığını ve soruşturmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ancak ABD merkezli aktivistler, bu tür açıklamaların yalnızca Washington’un Siyonist rejimin suçlarındaki suç ortaklığını ve uluslararası hukuku umursamadığını doğruladığını söylüyorlar.

ABD merkezli bir Yahudi muhalefet örgütü olan IfNotNow’un iletişim direktörü Elias Newman, El Cezire’ye verdiği demeçte, “ABD yetkililerinin bunu araştırma talebi, onların ikiyüzlülüklerini ve köklü ikiyüzlülüklerini gösteriyor” dedi. “Aslında, burada yapmaları gereken aynaya bakmaktır.” açıklamasında bulundu.

“İsrail’e koşulsuz desteği destekleyen aşırılık yanlısı politikacılar aynaya bakmalı ve devam eden mali desteğimizin İsrail’in kendini güvende hissetmesini ve bu insan hakları ihlallerini gerçekleştirmesini sağlamada önemli bir faktör olduğu gerçeğini anlamalıdır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 − one =