Katar Emiri, İslam İnkılabı Rehberi Ayetllah Hamanei İle Bir Araya Geldi

Katar Emiri, İslam İnkılabı Rehberi Ayetllah Hamanei İle Bir Araya Geldi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Katar Emiri Şeyh Temim b. Hamad Al-i Sani ve beraberindeki heyet, İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei ile bir araya geldi.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei,  Katar Emiri Şeyh Temim b. Hamad Al-i Sani ve beraberindeki heyet ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik işbirliğinin artırılmasını vurguladı ve bölgesel sorunların çözüm yolunun, dış müdahalenin olmadığı bir diyalogdan geçtiğini belirtti ve Siyonist rejimin Filistin halkına yönelik suç ve cinayetlerine devam etmesine değinerek, “Arap dünyasının bu apaçık suç ve cinayetler karşısında açıkça siyasi eylem alanına girmesi bekleniyor” dedi.

Ayetullah Hamanei bu görüşmede, İran ve Katar arasındaki ilişkilerin güçlü ve istikrarlı olmasının her iki ülkenin de çıkarına olduğunu belirtti ve şunları söyledi: ‘İki ülke arasındaki mevcut ekonomik ilişkilerin seviyesi çok düşük ve çoğaltılması gerekiyor ve ayrıca siyasi konularda daha fazla görüş alışverişi için alan var, bu ziyaretlerin, işbirliğini genişletmek için yeni bir kaynak olacağını umut ediyoruz.’

Ayetullah Hamanei, Katar Emiri’nin Siyonist rejimin suç ve cinayetlerini kınayan sözlerini doğruladı ve Siyonistlerin Filistin halkına karşı onlarca yıldır süren baskısını acı bir gerçek ve İslam dünyasına ve Arap dünyasına bir darbe olarak nitelendirdi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Bu suç ve cinayetler karşısında İran İslam Cumhuriyeti, Arap dünyasının açık bir şekilde siyasi eylem alanına girmesini beklemektedir.’ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen − 9 =