Küba’da otelde patlama: Ölü sayısı 43’e yükseldi

Küba’da otelde patlama: Ölü sayısı 43’e yükseldi

Başkent Havana’daki Hotel Saratoga’da meydana gelen patlamada ölü sayısı 43’e yükselirken, 97 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Küba’nın başkenti Havana’da 6 Mayıs’ta Hotel Saratoga’da gaz sızıntısı nedeniyle meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 43’e yükseldi.

Küba Halk Sağlığı Bakanlığı, ölü sayısının 43’e çıktığını, yaralı sayısının 97 olduğunu, yaralılardan 37’sinin taburcu edildiğini, 3 kişinin ise hâlâ kayıp olduğunu açıkladı.

Hayatını kaybedenler arasında kadın ve çocukların da olduğu belirtildi.

Kan bağışı çağrısı

Yaralıları 8 Mayıs’ta hastanede ziyaret eden Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, olayın bir terör saldırısı değil talihsiz bir kaza olduğunu hatırlatarak, vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulunmuştu.

Küba basınında, otelde bir süredir devam eden tadilat çalışması kapsamında, borulara gaz akışı sağlanırken patlamanın yaşandığı iddia edilmişti.

Kovid-19 salgını sebebiyle 2 yılı aşkındır kapalı olan ve 10 Mayıs’ta açılması planlanan tarihi otelin 1880’de inşa edildiği, 1933’ten bu yana otel olarak hizmet verdiği kaydedildi. Bu nedenle patlama sırasında içeride açılış hazırlığı yapan işçiler bulunduğu bildirildi.

KAYNAK: Dogruhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − 17 =