Faslı kadın Erdoğana Hakaretten Gözaltına Alındı

Faslı kadın Erdoğana Hakaretten Gözaltına Alındı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Türk güvenlik yetkilileri, Mağrip’ten bir kadın turisti ülkeye hakaret suçlamasıyla tutukladı.

Ankara güvenlik yetkilileri Faslı bir turist kadını Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla tutukladı.

Ossiya al-youm haber ajansına göre, yerel kaynaklara dayanarak, Fas turist, Türkiye’nin güneybatısındaki Aydın kentindeki Jamikiber caddesi’nde göründüğü sırada Türkiye’yi “terörist bir devlet” olarak nitelendirdi ve Erdoğan’a hakaret etti.

Yerel kaynaklara göre, Aydın ilindeki ticari mağaza sahipleri, bölgedeki polis güçlerine haber verdi ve polis de hemen olay yerine geldi ve Faslı kadını tutukladı.

Bu, her yıl binlerce insanın Türkiye’ye ve Erdoğan’ın kendisine hakaret suçlamasıyla tutuklanmasının ardından geliyor. Ayrıca onlarca yabancı gezgin ve turist aynı suçlamayla türk cezaevlerinde bulunuyor.

Son zamanlarda, bir türk muhalif medya kuruluşu olan zaman gazetesi, bir haberde, türk hükümetinin 2014-2020 yılları arasında ülkeye ve cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla yaklaşık 40.000 kişiyi tutukladığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five + three =