”Devrim Muhafızları Ordusu Kuran’ın takipçisi ve koruyucu olması gerekiyor, aynen Devrim Muhafızları mensuplarının Allah yolunda adalet ve cihat eylemi yaptıkları gibi”

İran Devrim Muhafızları Ordusu Başkomutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, ”Ayetullah Hamanei’nin de belirttiği gibi kitle imha silahlarının İslam’da yeri yoktur. Bu söz, bir siyaset ve taktik değil İslam’ın emridir” dedi.

Tümgeneral Selami, ”Kitle imha silahı kıyım aracı olarak kabul edilemez ve düşmanla mücadele için böyle bir mantık, İslam’ın reddettiği bir konudur” açıklamasında bulundu.

Ayetullah Hamanei’nin nükleer silah sahibi büyük güçlere karşı bu tür duruş sergilediğini ve Kur’an ayetlerine uymak için kitle imha silahını yasakladığını açıklayan Selami, ”Bunlar, Devrim Lideri Ayetullah Hamanei’nin Kur’an huzurunda yetiştiğinin de göstergesidir” ifadesini kullandı.

General Selami yaptığı açıklamada, ”Devrim Muhafızları Ordusu Kuran’ın takipçisi ve koruyucu olması gerekiyor, aynen Devrim Muhafızları mensuplarının Allah yolunda adalet ve cihat eylemi yaptıkları gibi” diye de ekledi.

Tümgeneral Selami, İran Devrim Muhafızları yaptırımlarının kaldırılmasını önlemek amacıyla ABD Senatosu’nun ikinci İran karşıtı tasarının onaylanmasına atıfta bulunarak, “Amerikalıların Devrim Muhafızları’na karşı nefreti ve düşmanlıkları tamamen doğaldır” dedi.

KAYNAK: İsrail Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen + nineteen =