Tunus Ulusal Barolar Birliği İsrail ile Normalleşmeme Çağrısında Bulundu

Tunus Ulusal Barolar Birliği İsrail ile Normalleşmeme Çağrısında Bulundu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Tunus Ulusal Barolar Birliği, Tel Aviv’in Filistin halkına yönelik günlük saldırganlığını kınarken, ülkelerinin yetkili makamlarını açık ve şeffaf bir yasa aracılığıyla Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesini suç saymaya çağırdı.

El-Mayadin’e göre, Tunus kurumu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Baro, Siyonist düşmanla normalleşmenin her türlü biçimini ve yöntemini reddetme konusundaki kalıcı tutumunu yineler ve yetkilileri bu süreci açık yasal yollarla suç saymaya çağırır. “

Tunus Barosu, “Siyonist rejimin Filistin Arap ulusunun çocuklarına yönelik günlük saldırı ve saldırılarını ciddiyetle takip ettik ve bunların devamına tanık oluyoruz” dedi.

Açıklamada, “Bu saldırılar ve saldırılar eşi benzeri görülmemiş ve mutlak bir cehaletle gerçekleştirilmekte olup tüm uluslararası değerlerin ihlalidir. Saldırılara utanç verici bir Arap ve İslam sessizliği eşlik ediyor.” denildi.

Tunuslu hukukçular yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin Mescid-i Aksa’ya yönelik devam eden saldırılarının işgal altındaki Filistin’de gerilimi artırdığını ve Arap dünyası ile dünyadaki Müslümanları duygulandırdığını söyleyerek Batı’nın ulusların haklarını destekleyen ikili duruşunu reddetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 + seven =