Hamas: Mescid-i Aksa’yı Savunmak İçin Ülke Çapında Ramazan’ın Son Gününe Kadar Devam Edecek

Hamas: Mescid-i Aksa’yı Savunmak İçin Ülke Çapında Ramazan’ın Son Gününe Kadar Devam Edecek

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist militanların Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere düzenlediği saldırının ardından, Mescid-i Aksa’yı savunmak için ülke çapında bir intifada çağrısında bulunan bir bildiri yayınladı.

Habere göre, Filistin Kızılayı, Cuma namazından sonra Mescid-i Aksa’nın avlusunda yürüyen Filistinli ibadet edenlere Siyonist rejimin insansız hava araçlarıyla göz yaşartıcı gaz atarak en az 57 kişinin yaralandığını duyurdu. Kaynağa göre, 9’u çocuk 14’ü hastaneye kaldırıldı.

Filistinlilere yönelik Siyonist militan saldırısına yanıt olarak, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin halkının işgalci rejime ve yerleşimcilerine karşı büyük bir intifada başlatması gerektiğini söyleyerek Filistin halkının tüm Filistin topraklarında genel seferberliği çağrısında bulundu.

Hamas şöyle devam etti: “Bu intifada, Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı savunmak ve bugün Siyonist askeri saldırı karşısında onlarcası yaralanan kahraman muhafızlara yardım etmek içindir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − nine =