Pekin: ABD, Çin’i Eleştirmek Yerine Yaptıklarına Bakmalı

Pekin: ABD, Çin’i Eleştirmek Yerine Yaptıklarına Bakmalı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman’ın Çin’in Ukrayna savaşıyla ilgili yaptırımları aşmak için Rusya’ya yaptığı yardıma ilişkin sözleri Pekin’den sert tepkiyle karşılandı.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian düzenlediği basın toplantısında, Pekin’in ABD’yi Ukrayna konusundaki tavrını eleştirmeden önce aynaya bakıp çalışmalarını düşünmeye çağırdığını söyledi.

Zhao, “Çin, bu açıklamaların, özellikle Pekin’e yönelik suçlamaların, tamamen klişeler ve Çin’e hakaret etmenin ve imajını zedelemenin eski moda yöntemleri olduğuna inanıyor” dedi.

Başkan Joe Biden’in Washington’un yeni bir Soğuk Savaş aramadığı ve Çin rejimini değiştirmeye ve Çin’e güç vererek Çin’e karşı çıktığı yönündeki sözlerine yanıt olarak ABD’yi Çin ve Pekin-Washington ilişkilerinde tarafsız davranmaya çağırdı.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü ayrıca ABD’yi Pekin ile barış içinde bir arada yaşama ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliği için yeni koşullar yaratmak için çalışmaya çağırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten + 19 =