Bu Sabah Siyonistler Mescid-i Aksa’ya Saldırdı

Bu Sabah Siyonistler Mescid-i Aksa’ya Saldırdı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin haber kaynakları bugün sabah namazından sonra Siyonist rejim işgal güçleri Mescid-i Aksa’nın avlusuna gaz bombaları ve kurşun mermilerle saldırdığını bildirdi.

Haberde, İşgal kuvvetleri ibadet edenlere saldırdı, onları türbeleri terk etmeye zorladı ve diğer yandan Mescid-i Aksa’nın ibadethanelerinde çok sayıda ibadet edeni kuşattı.

Haberde, Siyonist yerleşimciler Filistinli kadınlara da saldırdılar ve onları Kubbet-üs Sahra’nın dışına sürdüler.

İşgalci rejimin polis güçleri 40 kişilik gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya saldıran yerleşimcileri batı kapısından korudu.

İsrail polisi, ses bombaları ve kauçuk kaplı mermilerle Filistinlilere müdahalesinin ardından Mescid-i Aksa’nın avlusundan kapıların dışına çekildi.

Mescid-i Aksa’ya 15 Nisan Cuma günü sabah namazının ardından baskın düzenleyen İsrail güçleri, Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve kauçuk kaplı mermilerle müdahale etmişti. Olaylarda 152 Filistinli yaralanmış, yüzlercesi de gözaltına alınmıştı. İsrail polisinin, Mescid-i Aksa’da bulunanlara müdahalesi ve kullandığı güç, uluslararası arenada tepki toplamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 + nineteen =