İran Atom Enerjisi Kurumu nükleer tesislerin korunmasında büyük bir adım attı

İran Atom Enerjisi Kurumu nükleer tesislerin korunmasında büyük bir adım attı

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi medyası, İran Atom Enerjisi Teşkilatı’nın nükleer tesislerin korunmasına yönelik büyük adımını duyurdu.

İran Atom Enerjisi Kurumu’nun yeni planlamasına göre, rotor (makinenin dönen parçaları) ve belues (sızdırmazlık için parçalar) üretimi için özel makineler, Tsai Kerec Sanayi Kompleksi’nden Natanz’daki Şehid Ahmadi Ruşen Kompleksi’ne devredildi. Yeni atölyelerde santrifüj parçalarının üretim süreci başladı.

Rapora göre, Netenz sahasında makinelerin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın mühründen çıkarılmasının ardından Perşembe günü yeni lokasyona ekipmanların taşınması ve kurulumu ile santrifüj parçalarının üretim süreci başladı.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun yeni yerindeki gözetim faaliyetleri değişmeyip, mevcut prosedüre göre güvenlik kamerası görüntüleri kuruma teslim edilmeyecektir.

İran İslam Cumhuriyeti’nin baskıcı yaptırımları kaldırma müzakerelerinin ortasında attığı bu önemli ve stratejik adım, nükleer tesislerin ve ilgili endüstrilerin korunması ve güvenliğinin artırılmasında belirleyici bir adım olarak kabul edilmelidir.

Ayrıca, İslam Cumhuriyeti’nin barışçıl nükleer faaliyetlerine karşı kötü eylemlerin muhaliflerine ve planlayıcılarına güçlü ve net bir mesaj veren İran Atom Enerjisi Kurumu’nun bu değerli eylemi, bir kez daha İran nükleer uzmanlarının bu konudaki hızı ve girişimidir.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 5 =