Çin: ABD Dünyanın Bir Numaralı Ekonomik Haydutu’dur

Çin: ABD Dünyanın Bir Numaralı Ekonomik Haydutu’dur

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunning, ABD’nin dünyanın bir numaralı ekonomik haydut olduğunu söyledi.

ABD para politikasına ve emellerine atıfta bulunarak şunları dedi: “Büyük niceliksel genişleme (QE) ile dünyanın şapkasını çıkarmak, İran’ın döviz rezervlerinin dondurulması, Afganistan’ın varlıklarına el konulması, Rusya’nın 300 milyar dolarlık altın ve döviz rezervleri ile kurumlarının ve bireylerinin dış varlıklarının dondurulması, Bu Birleşik Devletler’i dünyanın bir numaralı ekonomik haydutu yapmak için yeterli değil mi?”

Daha önce, Rusya cumhurbaşkanlığı sözcüsü Dmitry Peskov, Batılıları haydutlar olarak nitelendirdi ve Moskova’yı izole edemeyeceklerini söyledi. Ukrayna krizinin ardından ABD ve Batı’nın Rusya’ya yönelik yaptırımlarına atıfta bulunarak, Batılıları ekonomik korsanlıkla suçladı ve Rusya’nın kesinlikle karşılık vereceğini söyledi.

Kremlin sözcüsü şunları ekledi: “Bu, Rusya’nın izole olduğu anlamına gelmez. Dünya, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’nın Rusya kadar büyük bir ülkeyi izole etmesi için çok zordur.”

10 gün içinde Rusya, İran ve Kuzey Kore’yi geçerek dünyada yaptırımların en çok hedef aldığı ülke oldu. Daha önce İran, 3.616 yaptırımla yaptırım uygulanan ülkeler listesinin başında yer alıyordu.

Rusya, yaptırımların açıklanmasını kendisine karşı “savaş ilanı” olarak nitelendirdi ve bazı karşılıklı önlemler alarak misilleme yapmaya çalıştı. Son zamanlarda Vladimir Putin, Moskova’nın bazı “düşman olmayan ülkelere” gaz satışı için ülkesinin ulusal para birimi olan rubleyi talep edeceğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − six =