Devrik Lider Mansur Hadi, Ensarullah’a Karşı Üslübunu Değiştirdi

Devrik Lider Mansur Hadi, Ensarullah’a Karşı Üslübunu Değiştirdi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İstifa eden Yemen Devlet Başkanı ve Suudi koalisyonunun müttefiki Mensur Hadi, eşi görülmemiş bir açıklamayla, Yemen Ensarullah hareketini ilk kez “kardeşler” olarak adlandırdı ve onları müzakerelere davet etti.

“Arab 21” sitesine göre Hadi, Suudi Arabistan’ın Riyad’da kendisi ve arkadaşları için düzenlediği bir ziyafette, Yemenli Ensarullah’tan ülkenin yaralarını sarmak için bir araya gelmesini ve tek bir bayrak altında hazır bulunmasını istedi.

İstifa eden Yemen cumhurbaşkanı, barış için tüm çabaların yanında olacağını ve Yemen’de birlik ve güçlü bir ulusal hükümet inşa etmek için tüm önerileri destekleyeceğini iddia etti.

Mensur Hadi, Yemen Ensarullah hareketini müzakere masasına davet etti ve onlardan ulusal değerlere, birliğe ve demokrasiye bağlı Yemen siyasi alanının bir parçası olmalarını istedi.

Suudi Arabistan, 30 Mart’tan bu yana Yemen siyasi güçleri arasında istişare ve istişarelere ev sahipliği yapıyor; Görüşme, Basra Körfezi İşbirliği Konseyi’nin daveti ve Riyad’ın desteğiyle gerçekleşti.

Bu arada Yemenli Ensarullah hareketi, toplantıya dış müdahaleye ve Suudi koalisyonunda bulunan Yemen güçlerinin etkisine atıfta bulunarak, toplantıya katılma teklifini reddetti ve katılımcıları Suudi Arabistan’ın Yemen’e karşı saldırganlık koalisyonunun müttefik güçleri olarak nitelendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 − two =