1200 mahalle Suriyelilerin ikametine kapatılacak

1200 mahalle Suriyelilerin ikametine kapatılacak

Ankara’da Göç İdaresi Başkanlığı Göç Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla mahallelerde ikamet edecek Suriyelerin oranı yüzde 25’ten yüzde 20’ye düşürülecek. Böylelikle bin 200 mahalle ikamete kapatılacak.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göç İdaresi Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

“1200 MAHALLE İKAMETE KAPATILACAK”

Yabancılara ikamet yasağıyla ilgili yeni kararı da duyuran Bakan Soylu, “1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla mahallelerde ikamet edecek Suriyelerin oranı yüzde 25’ten yüzde 20 olarak uygulanmasına karar verdik. Böylelikle bin 200 mahalle ikamete kapatılacak. Böylece buralarda artık bir ikamet izni verilmemiş olacak. Mobilitenin önlenmesi. İzinsiz başka bir ile gidilemiyor.” ifadelerini kullandı.

“506 BİN SURİYELİ GÖNÜLLÜ OLARAK ÜLKESİNE DÖNDÜ”

1 milyon 246 bin göçmeni yurt içinde yakalamışız.361 bin 740 kişiyi biz bugüne kadar göndermişiz. Diğerleri ne olmuş, uluslararası korumaya başvurmuşlar. Toplam 506 bin 280 kişi de gönüllü olarak Suriye’ye geri dönmüş. Yunanistan’ın yaptığını yapmadık. Yunanistan’ın yaptığı insanlık ayıbını dünyaya anlatan da biziz. İdlib’de sınırın ötesinde briket ev yapıyorsunuz. Afganistan’a iyilik treni gönderiyorsunuz. Uluslararası ve kendi STK’larla yönetiyorsunuz ve göçü kaynağında durdurmak istiyorsunuz. Eğer göçü kaynağında durdurmasaydık 8 milyon insan da, 6 milyonu Suriyeli, 2 milyonu İranlı, onlar da gelecekti. Bu büyük bir politikadır. Güvenlik duvarları yapıyoruz, elektro optik kuleler yapıldı, termal kameralar… 2 milyon 620 bin civarında kaçak göçmen engelleniyorsa önlemler sayesinde. Göçmen kaçakçılarının göçmenleri kaçırdığı noktaları tespit ederek, onları yakalayabilme kabiliyetine sahibiz.

“GERİ GÖNDERME MERKEZLERİNDE 25 BİN GERİ GÖNDERİLECEK GÖÇMEN VAR”

Geri gönderme merkezlerimizde toplam 25 bin geri gönderilecek insan var. Yakalanan toplam kaçak göçmen sayısı 110 bin. Biz kaçak göçle mücadeleye bugün başlamadı, bize haksızlık yapılıyor. Kaçak göçle canhıraş bir mücadele yaptık, yapıyoruz. Her ay kaçak göçle mücadele operasyonu yapıyoruz.

KAYNAK: Dogruhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − sixteen =