Ehl-i Beyt Dünya Asamblesi (s) Genel Sekreteri Ramezani, vahdeti Müslümanların kurtarıcı versiyonu olarak gördüklerini belirtti.

Dünya Ehl-i Beyt (AS) Genel Sekreteri Ayetullah Rıza Ramezani, birçok kişinin Müslümanlar arasında ve hatta aynı dinin mensupları arasında birliği engellemeye çalıştığını belirterek, Müslümanların birleşmesi halinde dünyanın bilimsel, ekonomik ve siyasi gücünü ele geçireceklerini sözlerine ekledi.

Ayetullah Ramezani, bazılarının İslam dinini çarpıtma çabalarına dikkat çekti ve birçoğunun İslam’ın minimal bir görünümünü sunmaya çalıştığını, İslam’ın ise insan yaşamının tüm alanlarıyla ilgilendiğini kaydetti.

Dünya Ehl-i Beyt Asamblesi Genel Sekreteri ayrıca Vahdet Haftası’nın gelişine işaret ederek, Müslüman toplumun sorunlarının çözülmesinin gerekli olduğunu belirterek, İslam dünyasının yaşanan sorunları birlik ve beraberlikle belirlemesi ve aşması gerektiğini ifade etti. .

Ehlisünnet’e göre Rebiülevvel ayının 12’si ve bu ayın 17’si İslam Peygamberinin (s.a.v)n doğum gününün yıldönümü  olarak kabul edilir. 

İslam dünyasında vahdetin öncülerinden olan İslam cumhuriyetinin kurucusu İmam Humeyni, Rebiulevvel ayının 12-17’sı arasındaki haftayı Vahdet Haftası olarak ilan edilmiştir.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 − two =